Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 9 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Falšované potraviny a způsoby jejich detekce
Rajsiglová, Kristýna
Tato práce se zabývá falšováním potravin a metodami jejich detekce. V práci jsou uvedeny také legislativní požadavky na jednotlivé komodity. K často falšovaným potravinám patří maso a masné výrobky, mléko a mléčné výrobky, tuky a jedlé oleje, kakao a čokoláda, víno a lihoviny, med a káva. K detekci falšovaných potravin se nejčastěji využívá PCR reakce, plynové a kapalinové chromatografie, infračervené a Ramanovy spektroskopie. Dále jsou v této práci uvedeny falšované potraviny, které byly zachyceny Státní zemědělskou a potravinářskou inspekcí vletech 2018-2022. Celkem bylo odhaleno 451 falšovaných potravin, z nichž se nejčastěji vyskytovalo víno, maso a masné výrobky a potravinové doplňky.
Zpráva o činnosti Státní zemědělské a potravinářské inspekce za rok 2022
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Výroční zpráva obsahuje úvodní slovo ústředního ředitele SZPI, kapitoly o kontrolní, laboratorní a certifikační činnosti SZPI, činnosti SZPI v oblasti legislativy, spolupráce s ostatními úřady a institucemi ČR, systému managementu kvality, kapitoly o mezinárodních vztazích, vztazích s veřejností, kapitoly o lidských zdrojích, zprávu o hospodaření, shrnutí.
Plný text: Stáhnout plný textPDF
Zpráva o činnosti Státní zemědělské a potravinářské inspekce za rok 2021
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Výroční zpráva obsahuje úvodní slovo ústředního ředitele SZPI, kapitoly o kontrolní, laboratorní a certifikační činnosti SZPI, činnosti SZPI v oblasti legislativy, spolupráce s ostatními úřady a institucemi ČR, systému managementu kvality, kapitoly o mezinárodních vztazích, vztazích s veřejností, kapitoly o lidských zdrojích, zprávu o hospodaření, shrnutí.
Plný text: Stáhnout plný textPDF
Zpráva o činnosti Státní zemědělské a potravinářské inspekce za rok 2020
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Výroční zpráva obsahuje úvodní slovo ústředního ředitele SZPI, kapitoly o kontrolní, laboratorní a certifikační činnosti SZPI, činnosti SZPI v oblasti legislativy, spolupráce s ostatními úřady a institucemi ČR, systému managementu kvality, kapitoly o mezinárodních vztazích, vztazích s veřejností, kapitoly o lidských zdrojích, zprávu o hospodaření, shrnutí.
Plný text: Stáhnout plný textPDF
Novela vinařského zákona a její dopady na prodej sudových vín v praxi
Burešová, Ludmila
Práce na téma „Novela vinařského zákona a její dopady na prodej sudových vín v praxi“ si klade za cíl zhodnotit změny vinařské legislativy vyplývající z novely vinařského zákona, jež vstoupila v platnost 1.4.2017. Práce mapuje aktuální stav vinohradnické a vinařské legislativy Evropské unie a České republiky, podrobněji se pak zaměřuje na novelu vinařského zákona. Zabývá se analýzou jejích dopadů na prodej stáčených vín a navrhuje doporučení pro praxi. V praktické části práce přináší výsledky dotazníkového šetření, které probíhalo ve vinotékách.
Kontrolní činnost vybraných dozorových orgánů působících v oblasti ochrany spotřebitele
ZADRAŽILOVÁ, Klára
Cílem práce je zhodnotit kontrolní činnost vybraných dozorových orgánů působících v oblasti ochrany spotřebitele a zjištění názoru a postoje vybraných podnikatelských subjektů na jeho činnost. Práce obsahuje dotazníkové šetření mezi spotřebiteli a řízené hloubkové rozhovory s podnikatelskými subjekty a dozorovými orgány. Dotazníkové šetření potvrzuje nebo vyvrací stanovené hypotézy. Řízené hloubkové rozhovory s vybranými kontrolními orgány jsou zaměřené na kontrolní činnost těchto subjektů. A řízené hloubkové rozhovory s podnikatelskými subjekty jsou zaměřené na zjištění jejich názoru a postoje ke kontrolním orgánům a zjištění předmětu a průběhu uskutečněné kontroly od vybraných dozorových orgánů. V práci jsou dále uvedeny návrhy, jak by mohly vybrané dozorové orgány zhodnotit svou práci u spotřebitelů. Změny se týkající hlavně informování spotřebitelů o vhodných a nevhodných provozovnách.
Systém kontroly kvality a bezpečnosti potravin v České republice
Krauz, Kamil ; Švarc, Zbyněk (vedoucí práce) ; Vavrečka, Jan (oponent)
Diplomová práce popisuje způsob zajištění bezpečnosti a kvality potravin v České republice, potažmo v Evropské unii. V práci je vysvětleno, jak je z pohledu práva nahlíženo na potravinu v průběhu celého potravinového řetězce. Práce popisuje všechny druhy potravin a zaměřuje se na požadavky na bezpečnost a kvalitu, které jsou v české a evropské legislativě stanoveny na provozovatele potravinářských podniků. Pojem potravina je zde zpracován z obou hledisek, a to bezpečnosti - hodnocení kontaminace - i kvality - výživová hodnota a značky kvality. Součástí práce je také kapitola pojednávající o certifikaci systémů řízení jakosti výroby potravin a kapitola o aktuálních potravinových kauzách (Metanol, polská technická sůl, koňské lasagne).

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.